PSY FORUM

 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
галерияГалерия   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

psy
В момента е: Нед Ное 27, 2022 9:59 am
Часовете са според зоната UTC + 2
 Главната страница » ПСИХОЛОГИЯ » Психотерапия
TЕОРИЯ НА S. MINUCHIN.
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 1 от 1 [11 Мнения]  
Автор Съобщение
brr


Регистриран на: 01 Мар 2007
Мнения: 1967
Местожителство: Софи

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2014 9:00 pm    Заглавие:  TЕОРИЯ НА S. MINUCHIN.  

ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ, ЗАДАЧИ НА СЕМЕЙСТВОТО
С НОВОРОДЕНО ДЕТЕ. ТЕОРИЯ НА S. MINUCHIN. РАЗВОД, ФАЗИ НА РАЗВОДА.

БЛАГА РУМЯНОВА РУСЕВА, МАГИСТРАТУРА ПО КЛИНИЧНА КОНСУЛТАТИВНА ПСИХОЛОГИЯ, 2005 Г.
Семейството е саморегулираща се динамична система, от една страна тя е встроена в обществената, политическа, екологична среда, с които тя взаимодейства, а от друга страна тази система се подчинява на собствения си жизнен цикъл (раждане, обучение в училище, пубертет, отделяне от родителите, зрялост). Тя трябва отново и отново да се приспособява към това, да променя правилата си и по такъв начин да преодолява свързаните с това кризи.
Според закона за развитието всяка семейна система трябва да премине собствен жизнен цикъл. Жизнен цикъл на семейството - това е дадена последователност от сменящи се събития, през които преминава всяко семейство. Семейната система трябва да бъде създадена и да бъде завършена. Непосредствени причини, даващи на семейството възможност да премине през жизнения цикъл, са някои задължителни за възникването на тази система събития, такива като брак, промяна на физическата възраст и съответните промени според стадиите на психичното развитие. Както и всяко друго развитие, брачните отношения претърпяват в процеса на развитие периоди на промяна (криза) и на стабилност в отношенията.
Както и във всяка система, и в семейството се активират процеси на саморегулация с цел поддържане на жизнените функции: от една страна тези, които служат за промяна и приспособяване на изменящите се вътрешни условия и към динамичното обкръжение / средата (морфогенетични); от друга – способстващите за поддържането на ststus quo (морфостатически). Семейството, което се намира в постоянен процес на приспособяване трябва да реагира на вътрешните и външни промени и затова е способно да се трансформира с отчет на новите обстоятелства, без да губи при това постоянството си, поддържащо определени взаимоотношения между членовете на същото семейство (Minuchin). Поддържането на постоянство означава, че семейството като система осигурява съпротивление към промените, ако те излизат извън определени рамки и поддържа оправдалия себе си стил на взаимоотношения до тогава, докато това е възможно.
Това равновесие между промените и постоянството с отчет на перманентния процес на адаптация се нарича изменчиво равновесие или хомеостаза.
Такъв процес на адаптация често бива много труден и почти винаги е свързан с кризи. Те особено често възникват тогава, когато системата, намираща се на даден етап на развитие трябва да се откаже от своите правила с цел приспособяване към променящите се условия. Но станало веднъж дисфункционално регулирането (спрямо изменените условия) засяга информационния поток в семейството, а също времето което те прекарват заедно, нивото на справедливост спрямо отделните членове на семейството, степента на тяхната откритост, доверието, толерантността, разпределението на отговорностите и ресурсите и т. н. Тези комуникативни и поведенчески аспекти намират израз в признаците на семейната структура, с помощта на които т. нар. структурни семейни психотерапевти (Minuchin, 1977) определят границите на подсистемите. Под тях се разбират границите между различните поколения вътре в семейството (баби, дядовци, родители, деца), а също между семейството и външния свят. Ако границите вътре в подсистемите са по-малко проницаеми, отколкото между подсистемите , то това функциониране може да бъде функционално, докато външните обстоятелства или жизнения цикъл не изискат да бъдат внесени промени.
Можем да направим следните изводи: всички начини на поведение, които демонстрират членовете на семейството служат, за да може да бъде поддържана хомеостазата. В това число влизат и симптомите, които се усилват в процеса на по-нататъшното развитие на семейството. Носителя на симптома се явява “идентифициран пациент”, но и самото семейство се явява така да се каже пациент.
Семейството се характеризира с основни стадии на развитие: 1) стадий на предбрачните отношения; 2) стадий на конфронтация; 3) на компромиси; 4) на зрял съпружески живот; 5) стадии в средата на живота (експериментиране с независимостта); 6) на “ренесанса” на съпружеските отношения. Закономерността на редуването на стадиите се наблюдава в повечето семейства, но сроковете на смяната на единия етап с друг са до голяма степен различни. Това е свързано с личностните особености на членовете на семейството, а също и с влиянието на факторите на външната среда.
На 3, 4 и 6 стадия от развитието на семейството, по принцип се създават условия за благоприятно зачатие на дете, за хода на бременността, раждане, за формирането на ранния диалог между родителите и детето, хармоничното му възпитание. По време на 1, 2, 5 стадия от развитие на семейството по-често възникват отклонения във формирането на плода, в ранния диалог в системата “майка-дете”, типа семейно възпитание. Семействата, намиращи се в последните стадии, съставляват рисковата група – у членовете на тези семейства е възможно развитието на психосоматични и нервно-психични разстройства. Те се нуждаят от особено внимание от страна лекуващият ги лекар, често имат нужда от консултации и от лечение от страна на перинатални и семейни психотерапевти.
И така – 1 стадий – стадия на монадата е важен както за индивидуалното психично развитие, така и за развитието на бъдещия семеен ресурс. 2 стадий – стадий на диадата (младото семейство – от сключването на брачен съюз до първото дете) – тук вече настъпва първата криза, когато двойката започва да живее заедно и трябва да се договори за това, по какви правила ще се случва това. Правилата се делят на вътрешни и външни. Напр. планирания отдих, кой ще мие чиниите, кой ще пазарува и т. н., тоест тези правила, за които е лесно да се договорим. Но има и правила по които е трудно да се постигне консенсус, за което причината е трудността в осъзнаването или причината е “привързването” към личностната самооценка. Напр. правилата за сексуалното поведение. Такива неща трудно се обсъждат.
Вътрешните правила се обуславят от тези, които са присъствали в семействата, от които е излязла младата двойка (родителски правила), или правилата са културно обусловени (разделението на функцийте в семейството).
Какви ресурси могат да повлияят на перспективата на развитие на брачните отношения? Например: ако двойката се срещне или сключи брак скоро след загубата на значим човек; ако съпружеските отношения се формират на фона на стремежа за дистанциране от родителското семейство; ако съществено се различават семейните традиции и произхода на съпрузите, бременност на жената преди или в течение на първата година от брака и т. н. Според М. Боуен “слетите” двойки не са в състояние да се диференцират от родителското семейство, което съществено усложнява формирането на брачни отношения между тях. Съпрузите се боят да признаят разликите един в друг, доколкото тези разлики могат да се окажат толкова големи, че това да представлява опасност за техния “Аз”.
На този етап на развитие на брачните отношения наличните ресурси претърпяват значителни изменения. Чрез решаването на големи и малко въпроси се случва формиране на продължителни и устойчиви форми на поведение, действащи през целия действащ жизнен цикъл.
3 стадий – триада или семейство на дете в предучилищна възраст. Диадата с раждането на дете в семейството се превръща в триада настъпва втората криза в развитието на брачните отношения. Променя се структурата на семейството и междуличностните дистанции.
Тази криза се нарича още структурна криза на семейството. У съпрузите, особено у мъжете, настъпват субективни усещания, че са станали по дистанцирани един от друг. На този стадии от развитие на брачните отношения е пикът на съпружеските изневери.
С появата на трети член на семейството се случва преразглеждане на изначално установените правила на поведение и разпределение на функциите. Независимо от готовността на съпрузите към появата на дете, те веднага се сблъскват с потребността на детето от привързаност. И дори ако това семейство е функционално, способно да раздели функциите без проблеми, то е възможно възникването на глобалния въпрос: “Кой за какво отговаря в процеса на възпитание на детето?” На съпрузите им предстои да усвоят новите социални роли на майка и баща. Въпреки тези кризисни моменти, от този етап на развитие на семейните отношения, семейната структура става по-устойчива, по сравнение с диадата. С течение на времето, когато основната криза е преодоляна и детето успешно расте, може да се появи повторен кризисен период свързан с появата на второ дете. Към гореспоменатите родителски проблеми ще се добави и проблемът за организирането на отношенията между децата. Тук може да се отбележи, че ресурсите на семейните отношения вече са претърпяли редица изменения. Родителите са на друга възраст, имат друго здравно състояние, други социални роли и т. н. Новото дете – това е нов характер, който ще повлече след себе си поредни промени в ресурса и по-нататъшните семейни отношения ще се строят съгласно тези промени.
Много видни семейни терапевти са писали за това, че семейството чакащо дете стои на прага на сериозни изменения, а значи семейната система става уязвима, нейното функциониране е нестабилно. Често такова семейство става източник на психична травма на членовете му. Появата на дете променя състава на семейните подсистеми, преустройва отношенията на членовете на семейството, което от някой хора се приема твърде трудно. S. Minuchin смята с основание, че появата на дете означава появата в семейството на нова диссипативна структура, което влече след себе си сложната реорганизация на съпружеския живот и нерядко поставя под заплаха състещствуването на цялото семейство. Раждането на дете в едно семейство също винаги изисква разпределяне между членовете на семейството на новите функционални задължения, появили се във връзка с това събитие. Такова семейство често има нужда от помощ от страна на квалифициран и опитен специалист, която е наречена “ранна намеса” (“early intervention”). Колкото по-хармонични са отношенията между бащата и майката, толкова по-добре ще се адаптира детето към новите за него условия, толкова по-добре то ще се развива. Важни умения на този етап са разбирателството между родителите и детето, структурирането на комуникацията, подобряването на диалога.
Неуспорим е фактът, че родителството поставя нови задачи под формата на изискване за нови роли и задължения от страна и на двамата родители. Именно то им осигурява и нов социален статус. С раждането на детето много неща в живота на едно семейство се променят: рязко нарастват физическите и емоционални натоварвания върху съпрузите, които са свързани с нарушението на съня, нарушението на привичният им дотогава начин на живот, нови финансови разходи, повишено напрежение и конфликти по повод на разпределянето на задълженията и спазването на новите изисквания. Майката е изморена, а бащата се чувства отхвърлен. И двамата изпитват ограничаване на свободата си. Появата на новия член на семейството намалява близостта и прави по-малко здрави отношенията между мъжът и жената; новороденото се оказва в центъра на грижите от страна на единия или и двамата родители. Всеизвестен факт е например, че ако потребността от близост на малкото дете от майката не се удоволетворява, то в присъствието на майка си детето спира да се чувства в безопасност. Само при развито чувство за безопасност детето постепенно увеличава разстоянието, на което пуска майка си. Дж. Боулби подчертава важността на усещането за безопасност в развитието на егото на детето, което е още едно предизвикателство към “грижещата се персона”. Доказано е, че общуването на децата с майки, които са ригидни, рядко взимащи новороденото на ръце, сдържащи емоциите си – не способства за развитието на психичните функции на детето и т. н.
В отделни случай на развитие на семейството е възможно настъпването на ненормативна криза – развод. Основните фази на развода са: фаза на емоционалния развод – приемане на решение за развод, планиране на разпада на семейната система, сепарация. Семейната терапия в този случай трябва да има както системни аспекти, така и аспекти на историята на развитието, които от своя страна трябва системно да бъдат проанализирани от гледна точка на родителските семейства. Освен това съпружеските конфликти повече или по-малко засягат и децата (триъгълниси в отношенията) и затова често имат вторичен, семейно терапевтичен аспект.ЛИТЕРАТУРА:

1. Grace J. Craig, Don Baucum, Human development, 9 edition, 2002.
2. Интернет.
3. М. Перре, У. Бауман, Клиническая психология, 2-ое изд., М., 2003, с. 1219-1256.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя 
ICQ Номер 
ihjwernml579

Регистриран на: 05 Окт 2022
Мнения: 829

МнениеПуснато на: Пет Окт 28, 2022 2:00 pm    Заглавие:  

Cheap Jerseys
Cheap China Jerseys Wholesale
NFL Store Online Shopping
NFL Fan Shop
NFL Jerseys
MLB Shop
Custom Baseball Jerseys
Custom MLB Baseball Jerseys
NFL Pro Shop
Cheap MLB Jerseys
Cheap Jerseys
NFL Clothing
NFL Store Online Shopping
NFL Jerseys
Cheap Jerseys From China
NBA Store
NBA Jerseys From China
NBA Shirts
Cheap NBA Jerseys
Cheap NHL Jerseys China
NFL Jerseys Cheap
Cheap NHL Jerseys Reddit
NHL Apparel
MLB Store Official Site
Cheap NBA Jerseys
Wholesale Jerseys
MLB Baseball Jerseys
NFL Jersey Sales
Cheap MLB Baseball Jerseys
Cheap NHL Hockey Jerseys
Wholesale NFL Jerseys
Cheap Jerseys Wholesale
Cheap NFL Jerseys
Best NFL Jerseys
NFL Shop Online
Wholesale Jerseys China
NFL Shop
MLB Jerseys
Cheap Jerseys
NFL Pro Shop
Cheap Jerseys
New NBA Jerseys
NFL Store
Cheap Hockey Jerseys
Wholesale MLB Jerseys
Wholesale NFL Jerseys
NFL Jersey
Custom NFL Jersey
Cheap Jerseys Wholesale
Cheap NFL Jerseys
Cheap NBA Jerseys
NHL Jerseys Cheap
NFL Jerseys Cheap
NFL Football Jerseys
Cheap NFL Jerseys From China
Cheap NFL Jerseys
Wholesale Jerseys
Football Jerseys
MLB Jerseys
Wholesale Jerseys
Jerseys Wholesale
Cheap NFL Jerseys
NHL Store
NBA Shop
MLB Jerseys Wholesale
NHL Jerseys For Cheap
Wholesale Jerseys
MLB Jerseys
Cheap Jerseys
Wholesale NFL Jerseys
Cheap Custom MLB Jerseys
Cheap Jerseys Wholesale
NFL Gear
NFL Fan Shop
Wholesale Jerseys
Cheap NFL Jerseys
Football Jersey
NFL Jerseys
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
ihjwernml579

Регистриран на: 05 Окт 2022
Мнения: 829

МнениеПуснато на: Съб Окт 29, 2022 5:18 pm    Заглавие:  

Wholesale Jordan Shoes
Salvatore Ferragamo
Air Jordan
Nike Canada Online
Ferragamo Belts
Pandora Outlet
Jordans 1
Nike Outlet Store
Asics Outlet Online
Nike Store
Nike Snkrs
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry
Pandora
Moncler Coats For Women
Pandora Outlet
Nike Shoes Men
Pandora Jewelry Official Site
Nike Shoes For Women
Pandora Outlet Online
Pandora Official Site
Salvatore Ferragamo Belt
Pandora Jewelry Black Friday
Asics Sneakers
Nike Shoes Women
Air Max
Jordan 1's
Pandora Jewelry
Jordan 1 Low
Pandora
Pandora
Nike
Nike Men's Shoes
Wholesale Jordan Shoes
Pandora Charms
Adidas Outlet
Mens Adidas Shoes
Adidas NMD
Cheap Adidas Shoes
Sneakers Adidas
Adidas Shoes
Pandora Bracelets
Air Jordan 1
Pandora Outlet
Nike Air Max 720
Air Jordan 1 Retro
Moncler Jacket For Men
Pandora Jewelry
Pandora Charms Sale Clearance
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry
Pandora Outlet
Nike
Pandora Jewelry
Pandora Outlet
Pandora Ring
Balenciaga Triple S
Adidas Official Site
Yeezy
Wholesale Jordans
Nike Canada
Nike Store
Cheap Moncler Coats
Pandora Jewelry
Nike Air Jordans 1
Pandora Jewelry
Nike Air Max 97
Ferragamo Shoes Women
New Nike Shoes
Jordan Retro 1
Balenciaga
Air Jordan 1 Low
Pandora
Air Jordan 1
Pandora Charms
Moncler Coat
Balenciaga
Yeezy
Asics Running Shoes
Moncler
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry
Moncler Coats
Adidas Clearance Sale
Asics Gel-Kayano
Pandora Bracelets
New Nike Shoes
Adidas Running Shoes
Pandora Charms
Pandora
Puma Shoes
Ferragamo Shoes
Goyard Handbags
Pandora Jewelry
Jordan Ones
Pandora Outlet
Pandora Bracelets
Nike Sneakers For Men
Adidas Women's Shoes
Outlet Moncler
Asics Shoes For Women
Nike Shoes
Pandora Charms
Moncler Sale
Pandora Jewelry
Nike Jordans
Pandora Charms Outlet
Pandora
Womens Basketball Shoes
Nike Running Shoes Sale
Pandora Charms
Pandora
Pandora Rings
Jordan 1 Retro
Nike Sneakers For Women
Pandora Jewelry
Pandora Canada
Balenciaga Shoes
Nike Shoes Outlet Online
Nike Outlet Store
Pandora Outlet
Pandora Charms Sale
Adidas Shoes
Goyard Bag
Adidas Canada
Cheap Moncler Jackets
Moncler Outlet
Asics Shoes
Pandora Jewelry Official Site
Air Jordan 1 Dior
Balenciaga Sneakers
Air Jordan Shoes
Cheap Jordan Shoes For Women
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry
Asics
Jordans Sneakers
Nike Outlet
Pandora Website
Pandora Bracelet Charms
Pandora Bracelets
Jordan 1 Low
Jordan 1 High
Nike Outlet
Moncler Jackets
Air Max 270
Balenciaga
Pandora Jewelry
Moncler Outlet
Balenciaga Outlet
Pandora Bracelets
Nike Air Jordan 1
Pandora Jewellery
Pandora Jewelry Outlet
Pandora Charms
Jordan 5
Air Jordan 1
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
ihjwernml579

Регистриран на: 05 Окт 2022
Мнения: 829

МнениеПуснато на: Пон Окт 31, 2022 12:40 pm    Заглавие:  

Cheap Jordan Shoes For Women
Christian Louboutin
Golden Goose Outlets
Air Max 95
Adidas Yeezy
Jordan 11
Valentino Shoes
Air Max 90
Jordan Sneakers
Jordan 14
Jordan 1s
Nike Factory
Fitflop Shoes
Golden Goose Sneakers Sale
Yeezys
Jordan Retro
Jordan 12 Retro
Golden Goose For Sale
Nike Air Max
Yeezy
Pandora Official Site
Nike Outlet Store Online Shopping
Jordan 12 Retro
Nike Air Jordan 1
Pandora Rings
Nike Website
Golden Goose Shoes
Hermes Birkin Bag
Air Jordan
Jordan 4
Jordans Retro
GGDB Shoes
Yeezys
Air Force One Shoes
Retro Jordans
Air Jordan 4
Air Jordan 1
Moncler Jackets For Women
Air Jordans Shoes
Yeezy Shoes
Louboutin Shoes
Red Bottom Shoes For Women
Moncler Store
Christian Louboutin Shoes
Adidas Yeezy
Snkrs Nike
Red Bottoms
Jordan 12 Retro
Jordan 1
Moncler Jackets
Nike Air Jordans
GGDB Shoes
Balenciaga
Pandora
Adidas NMD
Jordan Shoes For Men
Air Jordan Shoes
Pandora Bracelet
Jordans 4
Pandora
Kyrie Irving Shoes
Mens Nike
Jordans 11
Pandora Jewelry Official Site
Nike Factory Outlet
Jordans 11 Low
Air Jordan Retro 11
Air Jordan Sneakers
Jordan 11's
Air Max 270 Men
New Nike Shoes
Nike Shoes Women
Moncler Jackets
Air Jordan Shoes
Kanken Backpack
Jordan Retro 3
Pandora
Lebron Shoes
Nike Running Shoes Sale
Sneakers GGDB
Nike Shoes
Jordan 6
Yeezys
Jordans Sneakers
Air Max 2018
New Jordans
Jordan 13
Cheap Jordans
Golden Gooses Sneakers
Air Jordan 6
Jordans 11
Louboutin Shoes
Jordan Retro 1
Pandora Ring
Louboutin Heels
Golden Goose Sneakers Women
Jordan Retro 4
Adidas NMD
Air Jordans
Nike Factory Outlet
Jordan 1 Low
Pandora Jewelry Official Site
Nike Outlet
Golden Goose Mid Stars
Jordans 5
Jordans Sneakers
Men Moncler Vest
Nike Outlet Store Online Shopping
Golden Goose Shoes
Jordan 1
Air Jordan 5
Pandora Charms
Nike Air Max
Nike Shoes Outlet
Jordan 8
Huaraches Nike
Jordan Retro
Jordan 4
Balenciaga Triple S
Air Jordan 6 Rings
ECCO
Jordan 11s
Jordan 11
Jordan 13s
Air Jordan 3 Retro
Pandora Canada
Jordan Retro 6
Vans Store
Jordan 1s
Air Jordan 1 University Blue
Jordan 11 Red
Moncler Coats For Men
New Jordans 2021
Nike Air Jordan 5
Golden Goose Outlet
Pandora
Red Bottom Shoes
Soccer Cleats
Air Jordan 11
Nike Shoes
Air Jordan
Ferragamo Outlet
Air Max 270
Air Max 98
Jordan 9
Asics Running Shoes
Jordan Retro 11 Mens
Air Jordans
Nike Outlet
Air Jordan 12
Jordan Retro 10
Harden Shoes
Christian Louboutin shoes
Air Jordan 12
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
ihjwernml579

Регистриран на: 05 Окт 2022
Мнения: 829

МнениеПуснато на: Вто Ное 01, 2022 10:58 am    Заглавие:  

Yeezy 350
Yeezy 350
Adidas Shoes
Nike UK
Adidas Originals Superstar
Adidas Yeezy
Adidas Shoes
Yeezy Boost
Pandora Rings
Nike Canada
Adidas Outlet
Nike Roshe
Adidas Yeezy Canada
Yeezys
Pandora Charms
Pandora Jewelry
Off White
Yeezy 500
Yeezy 350
Adidas Ultra Boost
Nike Sneakers Women
Pandora Charms
Adidas For Women
Adidas Originals Superstar
Adidas Yeezy Official Website
Nike Canada Online Shopping
Adidas Outlet Store
Nike Air Force 1
NMD
Pandora Jewelry
Adidas Yeezy
Outlet Adidas
Adidas Shoes
Adidas Outlet
Pandora Charms
Nike Canada
Nike Outlet
Yeezy
Nike Running Shoes Men
Nikes
Nike Store
Nike Sneakers
Nike Canada
Adidas Ultra Boost
Adidas UK
Adidas
Nike Air Force 1s
Yeezy
Nike Air Presto
Nike Outlet
Adidas NMD
Pandora Charms
Adidas Superstar Women
Adidas Ultra Boost
Nike Clearance
New Adidas
Nike Factory
Adidas Trainers UK
Nike Shoes
Nike Clearance Store
Pandora Jewelry
Pandora
Nike Outlet
Nike Canada
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
ihjwernml579

Регистриран на: 05 Окт 2022
Мнения: 829

МнениеПуснато на: Вто Ное 01, 2022 5:29 pm    Заглавие:  

Nike Outlet Store
Nike Outlet
Nike Shoes
Christian Louboutin Shoes
Baseball Jerseys
Wholesale Nike Clothing
Pandora Charms Sale Clearance
Pandora Jewelry
Cheap Jerseys From China
Cheap Nike Shoes From China
Nike Womens Shoes
Kids Jordans
Nike Shoes Outlet Store Online Shopping
Pandora Jewelry Black Friday
Nike Wholesale
Air Jordan 12
Nike Uptempo
Nike Air Force
Wholesale Jordans From China Factory
Air Jordan 13
Nike Off White
Jordan 35
Pandora Jewelry Outlet
Jordan 21
Jordans 18
Air Max
Nike Air Force 1
Jordan Retros
Cheap Jordan Shoes Supplier
Jordan 32
Nikes
Michael Jordan Shoes
Pandora
Nikes Shoes
Pandora CZ Charms
Nike Shoes For Men
Pandora Jewelry
Jordan 11s
Cheap Jordan Shoes
Nike Blazers
Cheap Jordans From China
Jordan AJ 1
Jordan 27
Jordan 13
Lebron Shoes
Cheap Jordans
Air Jordan 20
Nike Air Max
Air Force Ones Nike
Nike SB
Nike Jordan 1
Adidas Outlet Store
Nike Running Shoes
Nike Outlet
Air Jordan 11 Retro
Jordan 22
Nikes
Nike Air Force 1
NFL Shop
NBA Jerseys
Nike Running Shoes For Women
Jordan retro 14
Cheap Jordans
Air Jordan 28
Nike Black Friday
Nike Sneakers
Nike Shoes
Wholesale Adidas
Pandora Jewelry
Jordan 2s
Nike Sneakers
Jordan Retro 11 Low
Official Nike Outlet Online Store
NBA Store Canada
Air Jordan 17
Nike Air Max 2019
Pandora Jewelry Official Site
Pandora Jewelry
Jordan 26
Nike Huarache
Wholesale Nike Shoes
Nike Shoes For Women
Nike Air Jordan
Pandora Jewelry Official Site
Adidas Wholesale
Air Jordan 33 shoes
Pandora Jewelry
Jordan 29
Jordan 11
Yeezy Boost 350
Jordan 25
Cheap Adidas Shoes For Women
Nike Shoes
Jordan 34
Pandora Charms
Nike Foamposite
Red Bottoms Louboutin
Nike
Nike Factory
Air Jordan
Air Jordan 4
Pandora
NHL Shop
Nike Air Max 97
Nike Zoom
Pandora Bracelet Charms
Jordans 2021
Nike Free
Nike Shoes Canada
Pandora Jewelry
Nike Blazers
Nike Cortez
Christian Louboutin Shoes
NMD
Wholesale Nike Shoes
Ice Jersey
Huaraches
Jordan 33
Pandora Bracelets Clearance
Jordan 1 Retro
Air Force 1
Nike Metcons
Jordan 6s
Nike Zoom
Nike Clearance
Jordan Dior
Nike Outlet Online
Nike Outlet Online
Cheap Womens Nikes
Nike Air Huarache
Adidas Yeezy
Jordan 24
Air Jordan 30
Air Max
Air Jordan 31
Nike Shoes
Nike Air Max 270
Wholesale Cheap Jordans
Nike Air Max
Pandora Rings
Jordan 12
Pandora Rings
Pandora Charms
Jordan 19
Retro 12
Air Jordan 15
Pandora Charm
Nike Air Max 95
What The Jordan 5
Jordan 33
Nike Wholesale Dealer
Nike Air Max 720
Toddler Jordans
Air Max 270
Nike Foamposite
Air Jordan 23
Nike Air Force 1
Nike Outlet Store Online Shopping
Wholesale Shoes
Jordan 16
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
ihjwernml579

Регистриран на: 05 Окт 2022
Мнения: 829

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2022 10:04 pm    Заглавие:  

Ferragamo
Jordan 11
Kyrie Irving Shoes
Mens Jordans
Louboutin Outlet
Yeezy 500 Black
Jordan 9
Adidas NMD R1
Valentino Shoes
Ultra Boost Adidas
Air Max 98 Gundam
Pandora Charms
Nike Running Shoes For Men
Jordan 12s
Pandora Bracelet
Nike Air Max 98
Nike Store
Red Bottom Shoes For Women
Pandora Rings
Air Jordan 3
Pandora Charm Bracelet
Yeezys
Air Jordan Shoes
Nike Clearance
Nike Outlet
Nike Shoes
Louboutin Shoes
Nike Mags
Jordan 1 High
Nike Outlet Online
Ferragamo
Nike Factory Outlet
New Jordans Coming Out
Moncler UK
Nike M2k Tekno
Vans Shoes
Fjallraven Backpack
Nike Metcons
Nike Cyber Monday 2020
Jordan 1s
Nike Shoes
Nike Sneakers
Nike Air Force
Pandora Necklaces Women
Christian Louboutin Outlet
Adidas Yeezy
Air Jordan Shoes
Nike Outlet Store Online Shopping
Nike Zoom Winflo 5
Pandora
New Shoes 2019
Air Max 2019
Jordan Shoes For Kids
Nike React
Christian Louboutin Outlet
Basketball Shoes
Pandora
Nike Shoes For Kids
Air Max 720
Yeezy
Adidas Sneakers For Women
Nike Factory Outlet
Christian Louboutin Shoes
Pandora
Nike Outlet
Nike Shoes
Nike Outlet Store Online Shopping
Air Jordan 10
Christian Louboutin
Nike Outlet Store
Nike Clearance
Jordan 1 Mid
Jordan Retro 11
Kanken Backpack
Golden Goose
Jordan Retro 13
Air Jordan Retro
Red Bottom Shoes
Nike Air Max 90
Nike Outlet Online
Nike Outlet Online
Nike Outlet Store
Jordan 8
Air Max 720
Nike Sneakers For Women
Christian Louboutin shoes
Nike Store
Pandora
NMD
Lebron James Shoes
Jordan AJ 1
Louboutin Shoes
Nike Factory Outlet
Nike Free Run
Lebron 16
Nike Air Jordan 1
Nike Outlet Store
Air Max
Pandora Jewelry Official Site
Adidas Ultra Boost
Jordan 11 Bred
Jordan 32
Pandora Charms
Air Jordan 4 Retro
Red Bottom Heels
Nike Huarache Men
Lebron 16
Jordans Sneakers
Nike Outlet Store Online Shopping
Nike Outlet Store Online Shopping
Pandora Charms
Air Force 1
Air Jordans 1
Air Force 1
Pandora Canada
Kids Nike Shoes
Pandora Bracelets
Nike Basketball Shoes
Jordan 1
Jordan 11
Cheap Nike
Pandora Earrings
Pandora Outlet
Nike Shoes For Men
KD Shoes
Pandora Charms
Lebron Shoes 2019
Pandora Charms Jewelry
Adidas Yeezy Boost 350 V2
Air Max 95
Nike Air Max 270 Womens
Jordans Sneakers
Nike Sneakers For Women
Jordan 4s
Pandora Rings
Nike Prestos
Nike Website
Louboutin Shoes
New Nike Shoes
Yeezy Shoes
Nike Air Force
Nike Shoes
Yeezy Boost 350 V2
Jordan retro 14
Nike Running Shoes
Nike Cortez
Kyrie Shoes
Yeezy Shoes
Jordan Retro 13
Jordan Retro 7
Nike Shoes For Men
Asics Outlet
Nike Air Zoom Pulse
New Nike Shoes 2019
Nike Shoes
Jordans Sneakers
Jordans
Nike Air Jordan
Christian Louboutin
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
ihjwernml579

Регистриран на: 05 Окт 2022
Мнения: 829

МнениеПуснато на: Нед Ное 13, 2022 10:00 am    Заглавие:  

Air Jordan 9
Jordan Shoes For Men
Jordan Retro 11 Mens
Jordan 6
Moncler Jackets For Men
Jordan 5
Air Jordan 10
New Jordans 2018
Jordan 11's
Air Max 95
Nike Snkrs
Air Jordan 12
New Nike Shoes
Air Jordan 1
Golden Goose Mid Star
Air Max
Nike Outlet Store
Pandora Charms
Air Jordan 1 Low
Air Jordan Shoes
Air Jordan Shoes
Jordan Sneakers
Nike Website
Pandora Jewelry Official Site
Jordan 6
Valentino Sandals
Jordans 11
Yeezy Shoes
GGDB Shoes
Air Jordan 4s
Golden Goose Sale
Pandora Charms Sale Clearance
Nike Outlet
Air Jordan 12 Retro
Jordans 4
Jordan Retro 3
Jordan 11 Low
Jordans 13
University Blue Jordan 1
Pandora
Nike Outlet Shoes
Red Bottom for Women
Nike Air Max 2018
Red Bottom Shoes
Jordan Shoes For Women
Jordan 11 Red
Golden Goose Sneakers
Air Jordan 11
Jordan Retro
Nike Shoes Women
Louboutin Shoes
Pandora Bracelets
Asics Running Shoes For Women
Nike Air Max
Pandora Jewelry
Red Bottoms Louboutin
Pandora
Air Jordan 3
Jordan 13 Retro
Yeezy
Nike Air Jordans
ECCO
Christian Louboutin
Christian Louboutin
Jordan Sneakers
Jordans 2021
Christian Louboutin Heels
Jordan 4 Retro
Adidas NMD R1
Air Force Ones Shoes
Air Jordan Sneakers
Jordan 14
Fitflop Shoes
Air Jordan 4
Nike Shoes For Men
Jordans
Yeezys
Jordan 11
Golden Goose Shoes Women
Jordan 5
Jordan 1
Air Max 90
Jordan 1
Vans
Jordan 12 Retro
Jordan 1s
Nike Shoes
Golden Goose Sneakers
Pandora Jewelry
Air Jordan Sneakers
Jordan 1
Balenciaga Sneakers
Huaraches Nike
Cheap Jordans
Pandora
Jordan Retros
Soccer Cleats
Air Jordan Shoes
Air Jordan
Balenciaga Sneakers
Air Jordans Shoes
Christian Louboutin
Golden Gooses Sneakers Sale
Yeezy
Jordan Retro 1
Kanken Backpack
Jordan 6 Retro
Lebrons Shoes
Jordan 5
Pandora Rings Official Site
Jordan 11's
GGDB Sneakers
Jordans Retro
Pandora Ring
Women Moncler Vest
Yeezy Shoes
Jordan 12 Retro
Jordan 12
Nike Outlet Store
Nike Factory Store
Hermes Birkin
NMD
Moncler Outlet
Adidas Yeezy
Moncler Coat
Pandora Jewelry
Golden Goose Outlet
Jordans Retro
Jordan 6
Moncler
Mens Nike Shoes
Nike Shoes Sale
Air Max 270 Women
Nike Air Max 98
Jordan 4
Air Max 270
Moncler Coats For Men
Louboutin shoes
Golden Goose
Nike Outlet
Nike Outlet
Air Jordan Retro 11
Nike Outlet
Air Jordan 1s
Ferragamo Shoes
Golden Goose Sneakers
Kyrie Irving Shoes
Retro Jordan
GGDB
Air Jordans
Jordan 11
Jordan 8
Adidas Yeezys
Harden Shoes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
ihjwernml579

Регистриран на: 05 Окт 2022
Мнения: 829

МнениеПуснато на: Пет Ное 18, 2022 12:20 am    Заглавие:  

Adidas NMD
Jordan AJ 1
Nike Shoes
Adidas NMD
Air Jordan 11 Retro
Vans Outlet
Yeezy Boost 350 V2
Pandora
Pandora Charm Bracelet
Red Bottom Shoes
Nike Sneakers For Men
Nike Air Max 720 Men
Air Jordan 11
Jordan 7
Pandora
Nike Outlet Store Online
Golden Goose Shoes
Pandora Jewelry Outlet
Jordan 4
Jordan 3
Pandora Jewelry
Nike Presto Men
Nike Shoes
Asics Outlet
Nike Lebron 16
Pandora Bracelets
Jordan Sneakers
Air Force 1 Mid
Jordan 1
Nike Outlet Store Online Shopping
Fjallraven Kanken Backpack
Nike Running Shoes For Men
Nike Store
Jordan 12
Nike Shoes
Yeezy Boost 350
Womens Nike Shoes
Nike Outlet Store
Nike Sneakers For Men
Nike Black Friday 2020
Pandora Charms
New Jordan
Nike React
Nike Running Shoes
Nike Free Run
Yeezy 500 Utility Black
Nike Air Zoom
Nike Shoes
New Air Max 2019
Air Jordan 10
Nike Free Run
Pandora Necklace For Women
Nike Air Max
Nike Clearance Store
Yeezys
Nike Air Force
Nike Shoes
Jordan Retro 13
Lebron 16
Pandora Ring
Nike Jordan 1
Pandora UK
Nike Clearance
Lebron James Shoes
Nike Kyrie
Adidas Ultra Boost
Nike Cortez
Cheap Nike Shoes
Jordans Sneakers
Pandora UK
Nike Air Force 1 Women
Louboutin Outlet
Nike Air Max 98
Air Jordan Shoes
Pandora Bracelet
Christian Louboutin Outlet
Nike 720
Christian Louboutin Shoes
Nike Outlet
Christian Louboutin
Pandora Jewelry
Jordan Retro 13
Nike Factory
Nike Air Force Ones
Lebron James Shoes
Jordan 1 High
Ferragamo
Louboutin Shoes
Nike Basketball Shoes
Air Jordans Sneakers
Nike Clearance
Air Jordan 9
Jordan Retro
Nike Shoes Outlet Online Store
Nike Outlet Store Online Shopping
Nike Factory Store
Moncler UK
Red Bottom Shoes
Yeezy
Nike Outlet Store
Nike Shoes
Nike Sneakers
Valentino Shoes
Pandora Charms
Nike Shoes
Nike Cortez
Yeezy Shoes
Christian Louboutin
Nike Factory Outlet
Pandora
Nike Outlet Store
New Nike Shoes
KD Shoes
Nike Air Max 270 Men
Mens Jordans
Louboutin Outlet
Nike Outlet
Nike Air Max
Fjallraven Kanken Backpack
Adidas Sneakers
Womens Nike Shoes
Kids Jordan Shoes
Adidas Yeezy Boost 350 V2
Nike Factory
Adidas Ultra Boost
Jordan 14
Air Max 98 Gundam
Kyrie Irving Shoes
Pandora Earrings
Pandora Jewelry Official Site
Pandora
Yeezy Shoes
Nike Running Shoes For Women
Jordans
Jordan 11 Retro
Red Bottom Shoes For Women
Nike Outlet Store
Jordan 1
Ferragamo
Nike Store
Nike Basketball Shoes
Jordan 11 Blue
Pandora
Jordan 8s
Nike Clearance Store
Christian Louboutin Shoes
Nike Air Jordans
Nike Zoom Winflo 5
Jordan Shoes
Jordan 32
Red Bottoms
Nike Air Jordans 1
Christian Louboutin shoes
Nike Air Max 95 Essential
New Nike Shoes
Nike Store
Nike Huarache Women
Air Jordan 4 Retro
Jordan 1s
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
ihjwernml579

Регистриран на: 05 Окт 2022
Мнения: 829

МнениеПуснато на: Пет Ное 18, 2022 3:32 am    Заглавие:  

Cheap MLB Baseball Jerseys
NBA Jerseys From China
Football Jerseys Cheap
Wholesale NFL Jerseys
NHL Jerseys
Cheap Jerseys
Wholesale Jerseys China
MLB Baseball Jerseys
MLB Shop
NFL Store
NFL Team Shop
Cheap NFL Jerseys
MLB Store
Wholesale Jerseys China
Cheap Jerseys Wholesale
Wholesale MLB Jerseys
Cheap China Jerseys Wholesale
Cheap Jerseys
Wholesale Jerseys
NFL Jerseys Cheap
NFL Jerseys
NBA Store
Cheap NHL Jerseys
NFL Shop
Cheap Jerseys From China
NFL Jersey
Baseball Jerseys
MLB Jerseys
NBA Shop
NFL Store
Cheap Jerseys From China
NFL Jerseys
NFL Football Jerseys
NHL Store Online
Cheap Jerseys Wholesale
Wholesale Jerseys
Official NFL Jersey
NFL Jerseys Cheap
Jerseys Wholesale
Cheap MLB Jerseys From China
NFL Pro Shop
Wholesale NFL Jerseys
Cheap Jerseys From China
Football Jerseys
NFL Jerseys
Jerseys Wholesale
Cheap Jerseys From China
Cheap Jerseys From China
Cheap NHL Jerseys
NHL Jerseys Cheap
NFL Shop
Cheap NFL Jerseys
NBA Shirts
Cheap MLB Baseball Jerseys
NFL Gear
Cheap NFL Jerseys From China
Cheap NHL Jerseys
NBA Jerseys Wholesale
NFL Jerseys China
Cheap NFL Jerseys From China
NFL Football Jerseys For Sale
NFL Fan Shop
MLB Jerseys China
NBA Jerseys
Cheap China Jerseys
MLB Jerseys
NFL Jerseys
Cheap NFL Jerseys
NFL Jerseys
NFL Store Online Shopping
Baseball Jerseys
NFL Gear
Cheap MLB Jerseys
NHL Gear
NFL Pro Shop
NBA Jerseys
NHL Jerseys
Cheap NBA Jerseys
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
ihjwernml579

Регистриран на: 05 Окт 2022
Мнения: 829

МнениеПуснато на: Пон Ное 21, 2022 9:38 am    Заглавие:  

Adidas Superstar
Pandora
Nike Shoes
Adidas
Pandora Jewelry UK
Adidas Yeezy
Yeezy Boost 350
Yeezy 500
Nike Trainers
Pandora Bracelets
Nike Presto
Pandora
Pandora Charms UK
Nike Running Shoes Sale
Adidas Store
Adidas NMD
Nike Outlet Store
Adidas Trainers UK
Adidas Outlet
Ultra Boost
Official Yeezy Website
Adidas Shoes
Adidas Yeezy
Adidas Yeezys
Nike Outlet
Adidas Ultra Boost Women
Nike Outlet
Nike Store
Yeezy
Nike Sneakers
Yeezy
Adidas Shoes
Pandora Jewelry UK
Roshe
Nike Canada Online
Adidas Outlet Store
Yeezy Shoes
Nike Shoes
Adidas Superstar
NMD
Ultra Boost
Adidas Shoes
Nike Clearance Store
Nike Air Force 1 Mid
Nike Outlet
Pandora Charms
Nike Snkrs
Adidas Shoes
Air Force 1
Adidas Superstar Mens
Nike Factory
Nike Outlet
Yeezy Boost 350
Yeezy
Adidas Shoes
Yeezy Boost 350 V2
Pandora Ring
Nike Canada
Adidas
Pandora Charms
Adidas Outlet
Off White
Nike Outlet Store
Nike Clearance
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 1 от 1 [11 Мнения]  
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » ПСИХОЛОГИЯ » Психотерапия
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкетиPowered by phpBB
[ Time: 0.1206s ][ Queries: 14 (0.0040s) ][ Debug on ]