PSY FORUM

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
галерияГалерия   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

psy
В момента е: Пон Сеп 09, 2024 7:55 am
Часовете са според зоната UTC + 2
 Главната страница » НОВИНИ » Консултации
Социална фобия
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 1 от 1 [13 Мнения]  
Автор Съобщение
bona-fied

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2008 10:30 am    Заглавие:  Социална фобия
Описание на темата: Социална фобия

От 7 години страдам от тревожно разстройство, което аз описвам, като свързано със социалното общуване и проявяващо се в различни социални ситуации.От 6 години пия антидепресант и имах голямо подобрение, но наскоро се влоших отново и съм отчаяна.Сдобих се с почти непрестанно безпокойство от предстояща соц. ситуация, в която ще се разтреперя неудържимо, ще блокирам и ще ме помислят за луда, ще изгубя работата си. Crying or Very sad Shocked Моля за помощ и ако има хора в подобно състояние да ми пишат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
brr

Местожителство: Софи

МнениеПуснато на: Нед Апр 06, 2008 1:09 pm    Заглавие:  

Здравейте, от София ли сте? Работите ли със Скайп? Пишете ми в Скайп, можете да ме намерите на "blaga_ruseva". Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя 
ICQ Номер 
bona-fied

МнениеПуснато на: Пон Апр 07, 2008 7:26 am    Заглавие:  

Здравейте, радвам се че ми писахте! Smile Всъщност живея в Перник, но работя тук, в София, в близост до Руски паметник.За съжаление нямам Скайп, пиша през работно време.Ако има някакъв друг начин за връзка.. Rolling Eyes
Върнете се в началото
bona-fied

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2008 7:42 am    Заглавие:  

Благодаря за предоставеният телефон.Той за записване на час при вас ли е?Как стоят нещата точно?В момента съм на медикаментозно лечение, дори отидох при нов психиатър вчера и ми предписа смяна на антидепресанта(дано премине гладко Rolling Eyes ) и на транквиланта, но аз мисля, че имам нужда от повече внимание, може би от провеждане на вид психотерапия(казват, че в моето състояние поведенческо-когнитивната терапия вършела чудеса) или..незнам и аз вече, но само с лекарства не бих искала да се поддържам цял живот или няма друг изход?? Confused Shocked Не провеждате ли онлайн сесии?
Върнете се в началото
brr

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2008 8:22 pm    Заглавие:  

Ако желаете заповядайте в кабинета.
Относно медикаментите Ви предлагам да продължавате да ги взимате, убедена съм, че те ще помогнат. Но не очаквайте моментално решение. Ефектът е малко по-бавен, но такъв ще има. Стриктно спазвайте съветите на лекъря и периодично се консултирайте с него относно типа медикамент, дозата му.
Оn-line консултации предлагаме, но временно не работят. Ще говоря с колегата да видя защо не работят към момента. Тук е адресът по принцип: http://psychology-bg.com/consult/
Успех!
Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя 
ICQ Номер 
bona-fied

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 7:31 am    Заглавие:  

brr написа:
Ако желаете заповядайте в кабинета.
Относно медикаментите Ви предлагам да продължавате да ги взимате, убедена съм, че те ще помогнат. Но не очаквайте моментално решение. Ефектът е малко по-бавен, но такъв ще има. Стриктно спазвайте съветите на лекъря и периодично се консултирайте с него относно типа медикамент, дозата му.
Оn-line консултации предлагаме, но временно не работят. Ще говоря с колегата да видя защо не работят към момента. Тук е адресът по принцип: http://psychology-bg.com/consult/
Успех!
Very Happy

Благодаря Ви!Изуми ме факта, че не сте негативно настроена относно медикаментозното лечение, какот повечето психотерапевти и психолози....но за момента, тъй като съм в доста тежък период, мисля че само психотерапията няма да помогне..за съжаление. Sad Наистина действието на медикаментите се проявява бавно, тъй като за момента още нищо не усещам и съм в ужасно състояние..но продължавам да ги пия, както ми ги е предписала пси.Лошото е, че имам проблеми и с ходенето на зъболекар(наложи ми се в събота, че от тези нерви си бях запуснала зъбите от доста дълъг период време Sad )Получих криза там, разтресох се на зъболекарския стол, обливаше ме студена пот, кошмарни усещания..и зъболекаря като каза да се опитам да не мърдам, че щял да ми среже бузата с машинката Shocked Shocked Shocked се панирах още повече..Сега във вторник отново имам час(сложи ми арсен, който трябва да се махне), но не си представям как ще издържа.. Crying or Very sad Shocked Sad Плаках цял ден, вече взе съвсем да ми омръзва.. Crying or Very sad
Върнете се в началото
brr

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 5:12 pm    Заглавие:  

Здравейте,

Относно зъболекаря: дръжте се! Има и медикаменти които помагат ако се пият непосредствено преди панич. пристъп. Консултирайте се за тях с лекаря, за да можете по-спокойничко да отидете на зъболекар. Зъбите са важно нещо!

Относно медикаментозното лечение: то при такава симптоматика е задължително, като медикаментозното лечение не изключва психотерапията (двата подхода се допълват, а не се изключват).

Най-добри са комбинираните подходи при справяне с такъв род проблеми.

Б. Русева
Върнете се в началото
ICQ Номер 
bona-fied

МнениеПуснато на: Вто Апр 15, 2008 6:49 am    Заглавие:  

Благодаря Ви отново, стискайте палци Smile Wink Беше ми неудобно да притеснявам непрекъснато психиатърката си, но явно трябва, тъй като имам доста въпроси и неясноти.Има нещо, което доста ме озадачава, как например един антидепресант(Сероксат) ме повлиява и се чувствам чудесно , приемайки го в продължение на 6 години и в един момент сякаш спира да действа, появява се проблема отново и се налага да се смени, но се сменя с такъв ,който е от същата група на инхибитори на обратното залавяне на серотонина(Золофт, в случая)..Какво им е различното..?!Може би съм доста невежа, но.. Rolling Eyes Хубав ден Ви желая, на вас и целия екип, тук чувствам някаква много приятна атмосфера и добронамереност!
Върнете се в началото
brr

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 4:32 pm    Заглавие:  

Здравейте,
Радвам се, че Ви харесва при нас. Very Happy

Относно медикаментите - задължително е добре да се консултирате относно дозировката и типа на лекарството с психиатър и то периодично. Понякога медикамента се сменя поради страничните му ефекти, а и поради това, че ефекта не е очакваният.
Сероксат и Золофт се прилагат при различна симптоматика, вярвам, че щом са Ви го приписали е добре да спазвате препоръките, като изчакате да видите ефекта на лекарството. След което задължително дайте обратна връзка на лекарката Ви. Very Happy
Върнете се в началото
ICQ Номер 
bona-fied

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 2:53 pm    Заглавие:  

Предписват се при различна симптомитика ли..ами че аз общо взето имам същата симптоматика и отпреди тези 6 години, в които бях добре... Rolling Eyes На този въпрос може би ще ми отговори най-точно фармацевт или самия психиатър.. Wink Ами имам среща с последния след месец, откакто почнах лечение със Золофт(тя каза, че дотогава нямало база за разговор, трябвало да се изчака да се види действието на лекарството), но ако не е "моето" лекарство и трябва пак да сменим(а през това време пиейки Ривотрила,за да тушира стран. им ефекти може и да се пристрастя Confused Shocked ) и нещо ще стана като опитно зайче.. Sad Confused Да Ви кажа имам вече усещането(особено след рецидива и това което прочетох в нета), че от тези тревожни разстройства ако има изобщо излекуване, то е много рядко..иначе сме обречени ,като диабетиците(незнам дали е удачно сравнението, но..) да си приемаме медикаментите цял живот и това е..А недай си Боже да останем без тях поради някаква причина, какввато и да е.. Confused Shocked Някои казват, прояви инат или стискай зъби, опитай без лекарствата..ами че то от стискане на зъби, не само ще ги счупя Rolling Eyes Wink ..но и от силното безпокойство започват да ме болят физически различни органи, напрягам неимоверно организма си, да оставим настрана че действам малко неадекватно, тъй като съм във вихъра на паниката си...Нито виждам тогава, нито чувам..просто се капсулирам сякаш в тревожността си и никаква друга мисъл не може да провирее в заливащия се в адреналин мозък..Затова съм и малко скептична към психотерапията..защото хубаво, ще започнат да ми действат лекарствата, примерно и ще започна да посещавам и психотерапевтични сеанси с цел пълно излекуване, избягване на рецидив и спиране постепенно на медикаментозното лечение във времето..Но аз тогава ще бъда спокойна, няма да мога точно да обясня уксещанията си по време на криза, сигурно..или пък слушайки и приказвайки с терапевта ще ми олеква за момент, ще проумявам някои неща, ще мисля ,че всичко е зад гърба ми..докато не дойде отново СТРАХА и не помете всички събирани старателно съвети, умности, заключения и планове.. Sad
Върнете се в началото
brr

МнениеПуснато на: Нед Апр 20, 2008 4:26 pm    Заглавие:  

Антидересантите водят до подобрение при минимум 80% от хората, страдащи от панически пристъпи. При около 40% от хората е налице видимо или цялостно излекуване, при това подобрението може да продължи 4 години и повече. В същото време самите медикаменти не винаги са достатъчни за преодоляване на паническото разстройство с агарофобията. За такива хора се смята за най-ефективно съчетанието на антидепресантите с когнитивно-поведенческата терапия.
Ето защо, ако проблемът продължава да стои, въпреки приемането на медикаменти, Ви съветвам да вземете мерки и да започнете да посещавате и психолог.
Very Happy
Върнете се в началото
ICQ Номер 
bona-fied

МнениеПуснато на: Пон Апр 21, 2008 7:34 am    Заглавие:  

Трудностите са за намиране на правилния за самия човек психолог, продължителността на лечение и от финансово естество понякога.Тук се прибавя и скептицизма ми относно психотерапията..но ще се наложи да опитам.. Rolling Eyes
"При около 40% от хората е налице видимо или цялостно излекуване, при това подобрението може да продължи 4 години и повече." А защо не завинаги?!? Question Confused
Върнете се в началото
brr

МнениеПуснато на: Пон Апр 21, 2008 10:23 pm    Заглавие:  

Мислете оптимистично и просто правете това, което е по силите Ви и възможностите Ви към момента.

Този проблем има и решение.
Върнете се в началото
ICQ Номер 
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 1 от 1 [13 Мнения]  
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » НОВИНИ » Консултации
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети