PSY FORUM
|
В момента е: Съб Апр 26, 2025 5:26 am Часовете са според зоната UTC + 2 |
Социална фобия
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 1 [13 Мнения] |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
bona-fied
![]() Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 7 |
От 7 години страдам от тревожно разстройство, което аз описвам, като свързано със социалното общуване и проявяващо се в различни социални ситуации.От 6 години пия антидепресант и имах голямо подобрение, но наскоро се влоших отново и съм отчаяна.Сдобих се с почти непрестанно безпокойство от предстояща соц. ситуация, в която ще се разтреперя неудържимо, ще блокирам и ще ме помислят за луда, ще изгубя работата си. ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
brr
![]() Регистриран на: 01 Мар 2007 Мнения: 1963 Местожителство: Софи |
Здравейте, от София ли сте? Работите ли със Скайп? Пишете ми в Скайп, можете да ме намерите на "blaga_ruseva". ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
bona-fied
Здравейте, радвам се че ми писахте! ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
bona-fied
Благодаря за предоставеният телефон.Той за записване на час при вас ли е?Как стоят нещата точно?В момента съм на медикаментозно лечение, дори отидох при нов психиатър вчера и ми предписа смяна на антидепресанта(дано премине гладко ![]() ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
brr
Ако желаете заповядайте в кабинета. Относно медикаментите Ви предлагам да продължавате да ги взимате, убедена съм, че те ще помогнат. Но не очаквайте моментално решение. Ефектът е малко по-бавен, но такъв ще има. Стриктно спазвайте съветите на лекъря и периодично се консултирайте с него относно типа медикамент, дозата му. Оn-line консултации предлагаме, но временно не работят. Ще говоря с колегата да видя защо не работят към момента. Тук е адресът по принцип: http://psychology-bg.com/consult/ Успех! ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
bona-fied
Благодаря Ви!Изуми ме факта, че не сте негативно настроена относно медикаментозното лечение, какот повечето психотерапевти и психолози....но за момента, тъй като съм в доста тежък период, мисля че само психотерапията няма да помогне..за съжаление. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
brr
Здравейте, Относно зъболекаря: дръжте се! Има и медикаменти които помагат ако се пият непосредствено преди панич. пристъп. Консултирайте се за тях с лекаря, за да можете по-спокойничко да отидете на зъболекар. Зъбите са важно нещо! Относно медикаментозното лечение: то при такава симптоматика е задължително, като медикаментозното лечение не изключва психотерапията (двата подхода се допълват, а не се изключват). Най-добри са комбинираните подходи при справяне с такъв род проблеми. Б. Русева |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
bona-fied
Благодаря Ви отново, стискайте палци ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
brr
Здравейте, Радвам се, че Ви харесва при нас. ![]() Относно медикаментите - задължително е добре да се консултирате относно дозировката и типа на лекарството с психиатър и то периодично. Понякога медикамента се сменя поради страничните му ефекти, а и поради това, че ефекта не е очакваният. Сероксат и Золофт се прилагат при различна симптоматика, вярвам, че щом са Ви го приписали е добре да спазвате препоръките, като изчакате да видите ефекта на лекарството. След което задължително дайте обратна връзка на лекарката Ви. ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
bona-fied
Предписват се при различна симптомитика ли..ами че аз общо взето имам същата симптоматика и отпреди тези 6 години, в които бях добре... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
brr
Антидересантите водят до подобрение при минимум 80% от хората, страдащи от панически пристъпи. При около 40% от хората е налице видимо или цялостно излекуване, при това подобрението може да продължи 4 години и повече. В същото време самите медикаменти не винаги са достатъчни за преодоляване на паническото разстройство с агарофобията. За такива хора се смята за най-ефективно съчетанието на антидепресантите с когнитивно-поведенческата терапия. Ето защо, ако проблемът продължава да стои, въпреки приемането на медикаменти, Ви съветвам да вземете мерки и да започнете да посещавате и психолог. ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
bona-fied
Трудностите са за намиране на правилния за самия човек психолог, продължителността на лечение и от финансово естество понякога.Тук се прибавя и скептицизма ми относно психотерапията..но ще се наложи да опитам.. ![]() "При около 40% от хората е налице видимо или цялостно излекуване, при това подобрението може да продължи 4 години и повече." А защо не завинаги?!? ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
brr
Мислете оптимистично и просто правете това, което е по силите Ви и възможностите Ви към момента. Този проблем има и решение. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 1 от 1 [13 Мнения] |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0473s ][ Queries: 14 (0.0074s) ][ Debug on ] |