PSY FORUM

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
галерияГалерия   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

psy
В момента е: Съб Окт 10, 2026 4:20 pm
Часовете са според зоната UTC + 2
 Главната страница » НОВИНИ » Новини в психиатрията и медицината
НОВИНИ НА БЪЛГАРСКИ
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 10 от 22 [319 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, ..., 20, 21, 22 Следваща
Автор Съобщение
brr

Местожителство: Софи

МнениеПуснато на: Сря Окт 03, 2007 9:36 am    Заглавие:  

Рак на гърдата се получава и от стрес

Жените, подложени на хроничен стрес на работното си място, с 30% по-често заболяват от рак на гърдата в сравнение с онези, чиято работа не е съпроводена от стрес, съобщава списание Epidemiology.
До този извод са стигнали шведски и британски учени. Те се базират на изследване, проведено сред 36 000 работещи жени на възраст между 30 и 50 години.
Участничките, които живеят в Швеция, са били наблюдавани от 1990 г. до 2004 г. През това време 767 жени са развили рак на гърдата.
След като са били взети предвид такива фактори като консумация на алкохол, брой деца, тегло и възраст, учените са стигнали до извода, че при жените, които са подложени на хроничен стрес на работното си място, рискът от рак на гърдата се повишава с една трета. Това се отнася само за жените, които работят на пълно работно време, съобщи ръководителят на изследването Хана Купер.
Механизмът на влияние на стреса за появата на рак на гърдата не е напълно ясен. Учените предполагат, че определена роля играе хормонът естроген, чието ниво се повишава при хроничен стрес. Повишеното ниво на естроген се смята за рисков фактор за поява на рак на гърдата.
Според друга теория за развитието на рака спомага нездравословният начин на живот – жените в състояние на хроничен стрес често пушат и не спортуват.
Освен това стресът може да отслаби имунната система, което може да повлияе на съпротивляемостта срещу онкологични заболявания, съобщи Купер.
"www.dnes.bg"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя 
ICQ Номер 
brr

МнениеПуснато на: Сря Окт 03, 2007 1:46 pm    Заглавие:  

“Разговорната” терапия се оказала по-ефективна от антидепресантите?

Според ново изследване при юношеската депресия когнитивната психология работи по-добре, отколкото антидепресантите, твърди New York Times! За една година в изследването взели участие 600 юноши с ясно изразени признаци на хронична депресия, включително мисли за самоубийство. Четирима от тях успешно са били излекувани от разстройството за 9 месеца с помощта или само на когнитивна терапия, или с нея и с помощта и на антидепресанти.
Пациентите лекувани само с антидепресанти, показали признаци на съществено подобрение на състоянието си 6 седмици по-рано, но след края на лечението рискът към връщане на суицидни мисли у тях бил сравнително висок. “Разговорната” терапия водила до пълна ремисия. Авторите смятат, че най-добрият вариант за лечение е комбинацията между когнитивна и медикаментозна терапия.
Вече няколко години експертите обсъждат, кой антидепресант подхожда най-добре за лечение на депресията при юношите - Prozac или Paxil. От 2004 г. производителите на тези препарати бяха задължени да предупреждават, че тези антидепресанти могат да предизвикат непредсказуеми психични изменения. Авторите на изследването отбелязват, че когнитивната психотерапия се изявява като безопасна алтернатива на медикаментозната терапия. Почти 15% от юношите, употребявали само антидепресанти, в процеса на лечението съобщавали за признаци на повишена тревожност, на криза, което карало лекарите да правят допълнителни изследвания и да променят дозировката. John March отбелязва: “Медикаментозната терапия може да ускори лечението, но когнитивната терапия премахва страничните ефекти и може да бъде препоръчана като безопасно средство за лечение на депресивни състояния при децата и юношите”.
"rnd.cnews.ru"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя 
ICQ Номер 
brr

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 10:50 am    Заглавие:  

Първа копка на Детска психатрична клиника

Първа копка за изграждането на единствената Детска психатрична клиника в Южна България ще направи днес -11 часа директорът на УМБАЛ"Свети Георги" доц. Илия Баташки и президентът "Лайънс клуб" Пловдив Иван Ламбров.
"Само за Пловдив и областта през последните 8 месеца са приети по спешност 50 деца с психиатрични проблеми. По предварителни разчети строежът на детската клиника ще струва 162 хиляди лева, една четвърт от които вече са събрани. Останалите средства ще се търсят от спонсори", съобщиха от Медицинския университет
http://www.plovdiv24.com/news/33073.html
Върнете се в началото
ICQ Номер 
brr

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2007 1:22 pm    Заглавие:  

С близо една четвърт са се увеличили случаите на невротични състояния във Великотърновско

Велико Търново. С близо една четвърт се е увеличила честотата на невротичните състояния във Великотърновска област. Това каза днес д-р Георги Парчев, управител на Областния диспансер за психични заболявания със стационар във Велико Търново, предаде радио “Фокус” – Велико Търново. Най-силно въздействие върху тези състояния оказват стресогенните фактори. Влизането на България в ЕС, както и течащата в момента предизборна кампания също са стресови моменти, посочи още д-р Парчев.
Деница ЦОНЕВА
Агенция "Фокус"
Върнете се в началото
ICQ Номер 
brr

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2007 3:09 pm    Заглавие:  

Новосибирски учени са разработили нова ваксина срещу ХИВ
Very Happy
Москва. Държавният научен център по вирусология и биотехнология “Вектор” (Новосибир) разработи ваксина срещу ХИВ, сега й предстоят клинически изпитания, съобщи известният руски генетик, академик от Руската академия на науките Владимир Шумний, предаде РИА Новости.
“Като е известно, днес в света ваксина срещу ХИВ няма. Днес представителите на “Вектор” докладваха, че се е появила ефективна ваксина”, каза той.
В същото време заместникът на генералния директор на института “Вектор” по координация на научната работа Раиса Мартинюк съобщи, че засега е рано да се говори за ефективността на ваксината, защото не са преминали дори и първите фази на нейните клинични изпитания и не е доказана нейната безвредност.
Агенция "Фокус"
Върнете се в началото
ICQ Номер 
brr

МнениеПуснато на: Пон Окт 08, 2007 12:54 pm    Заглавие:  

Зам.-министър Димитър Димитров ще открие нова сграда на дом за възрастни с психични разстройства край Свиленград

Свиленград. Заместник-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров ще открие утре нова сграда на дома за възрастни с психични разстройства в село Пъстрогор, община Свиленград. Официалната церемония ще се състои в 18 часа.
Новият корпус бе изграден по проект, финансиран от Социалноивестиционния фонд /СИФ/ към МТСП. Проектът е на стойност 420 хиляди лева. 21% от тази сума са поети от бюджета на общината като съфинансиране по дейностите. За обзавеждане на помещенията са отпуснати 18 хиляди лева от фонд “Социално подпомагане”.
Строежът на сградата, която утре ще бъде въведена в експлоатация, е започнат през 1998 г., но е преустановен една година по-късно. През 2006 година общината разработи проекта, одобрен и финансиран от СИФ, и поднови строително-монтажните работи на обекта. Постройката е била изградена до груб строеж със завършена дървена покривна конструкция и монтирани прозорци. С парите отпуснати от СИФ са направени котелна част, външен топлопровод, ВиК мрежа и ел. инсталация, септична яма с тръбопроводи за отпадни води, отдушник, изолация, вертикална планировка с осигуряване на подземни и надземни комуникации, ограда, заваръчни и бояджийски работи, вътрешни мазилки, настилки, облицовки, монтаж на врати, обзавеждане и озеленяване.
Новата сграда отговоря на всички изисквания на Европейския съюз за покриване нуждите на хората с психични разстройства. Капацитетът й е за 42 души. Подобрената материална база и отличните битови условия ще допринесат за повишаване качеството на живот на домуващите. В социалното заведение се полагат грижи за общо 70 жени с трайни и необратими психични проблеми.
Агенция "Фокус"
Върнете се в началото
ICQ Номер 
swatch

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 1:28 pm    Заглавие: А сега и истината....:)))
Описание на темата: Бре, много хора му завиждат на този доктор!

brr написа:
Доц. Велинов: Случаят с Руслан Терзийски се преекспонира

Случаят с експерта психиатър Руслан Терзийски се преекспонира, каза доц. Владимир Велинов, началник на клиниката съдебна психиатрия и съдебна психология към университетската болница "Свети Наум", предаде репортер на БГНЕС.
Велинов определи д-р Терзийски като много добър психиатър, аналитик и не би искал да коментира повече настоящия казус. Ако д-р Терзийски бъде осъден той не би могъл да бъде експерт към съда, но това няма да промени неговите права като лекар, уточни доц. Велининов и съобщи, че в България има десет специалисти психиатри, които имат и специалността съдебна психиатрия. До 1970 година е имало такава специалност в медицинския университет, която е възобновена едва в последните няколко години. В експертизите участват психиатри, но на тях им липсват познания в тази конкретна област, която изисква и познания в правото. В практиката в България показва както и в целия свят, че съдебни психиатри се използват по отношение на четири правни кодекса. В наказателното право, в гражданското, семейното и в закона за здравето, когато предварително особено хора с особени психиатрични заболявания трябва принудително да бъдат въдворени в болнично заведение. Д-р Велинов съобщи, че за един час експертна работа се заплаща 3 лева, докато за същото време амбулаторна дейност в болницата, според клиничните пътеки на НЗОК се заплаща 10-12 лева. Очаквайте подробности. /БГНЕС
БГНЕС
"Нетинфо"

Моето мнение, е като това на съда - доктора е невинен. Опитаха се да го омаскарят, но му сториха повече добро от колкото беля.
Вижте следнитe интернет страници и се убедете сами.

http://dnes.dir.bg/news1.php?id=2183385&c=1&act=post

http://www.bgfactor.org/news.php?cm=13&nid=35186

http://btv.bg/news/?magic=bulgaria&story=60968

а можете да видите и този:

http://web.hit.bg/psychotherapy/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
swatch

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 1:30 pm    Заглавие: А сега и истината....:)))

brr написа:
Доц. Владимир Велинов: Има натиск върху експертите-специалисти по съдебна медицина

София. Има натиск върху експертите-специалисти по съдебна медицина. Това заяви на пресконференция доц. Владимир Велинов, началник на Специализираната експертна клиника по съдебна психиатрия към болница “Св. Наум”, предаде репортер на Агенция “Фокус” . По повод за пресконференцията е случая с д-р Руслан Терзийски.
Велинов посочи, че работата в екип е гаранция за това, че се правят професионални експертизи. Рисковете пред експертите са реални, защото те се срещат с хора, които са заинтересовани от техните заключения, и затова били подлагани на атаки.
Според Велинов - д-р Терзийски е добър специалист.
Надежда БОЧЕВА

Моето мнение, е като това на съда - доктора е невинен. Опитаха се да го омаскарят, но му сториха повече добро от колкото беля.

Агенция "Фокус"
Върнете се в началото
swatch

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 1:33 pm    Заглавие: А сега и истината....:)))

admin написа:
Д-р Руслан Терзийски, съдебен психиатър, в интервю за БТВ и предаването “Тази сутрин”

Водещ: В момента на телефона е г-н Терзийски, съдебният психиатър, който беше за всеобща изненада, на всички нас, арестуван, защото не всеки ден се арестуват съдебни психиатри, един от най-известните в България. Един от най-известните, наистина в България, д-р Терзийски, добро утро.
Руслан Терзийски: Добро утро.
Водещ: Чувате ли ме добре?
Руслан Терзийски: Да, чувам ви. Добро утро, благодаря за топлите думи.
Водещ: Аз обаче не ви чувам добре и това е голям проблем в нашата комуникация. Ще направим нещо с техниката.
Руслан Терзийски: Благодаря ви за топлите думи.
Водещ: Факт е, че вие работите по едни от най-известните дела в България, но бяхте арестуван за това, че сте подправил в експертиза реалното състояние на един човек. И аз така да ви попитам – как един пиян човек без разрешително за оръжие, носейки оръжие, се оказва, че не може да носи отговорност за деянието, носейки оръжие и бидейки пиян.
Руслан Терзийски: Искам да ви кажа, че аз не знам конкретно за коя експертиза става въпрос, защото аз не съм се запознал дори с материалите по делото, но ежедневно преглеждам по пет-шест, дори до десет правонарушители, които са употребили алкохол. Възможно ли е човек, който е употребил алкохол да изпадна в разстройство на съзнанието. Ами възможно е, разбира се, затова е смисъла и на експертизите. И при много от формите на алкохолно повлияване може да се изпадне в състояние на временна, на частична невменяемост, разбира се, че това е възможно, и това е смисълът да се направи експертиза. Иначе няма смисъл тогава от експертизи да се правят на хора, употребили алкохол.
Водещ: Г-н Терзийски, аз само искам да ви попитам, ако аз се пая безпаметно.
Руслан Терзийски: Да.
Водещ: Аз нямам разрешително за носене на оръжие, нямам и желание да имам, но така или иначе нямам, напия се безпаметно и стрелям в центъра на Кърджали, например, както се намираме в Кърджали в момента, стрелям с незаконния си пистолет и съм безпаметно напита. Това означава ли, че аз няма да нося отговорност за деянието си?
Руслан Терзийски: Чакайте сега, ето вие ми давате съвсем, съвсем различен пример. Искам да се запозная с конкретната експертиза, за да видя при какви обстоятелства и кога, най-важно, кога е настъпила алколохолната интоксикация, кога е настъпило количественото разстройство на съзнанието, защото то, когато е настъпило на върха на опиването и човек е изпаднал в безпомощно състояние, ами съвсем естествено, че щом има количествено разстройство на съзнанието, той няма да бъде вменяем. Но до този момент, той е вменяем, т.е. до настъпването на този момент, той е в състояние да, разбира се, макар и не пълноценно, да ръководи постъпките и поведението си. Но пък казвам, аз не знам конкретно за кой случай става въпрос, не съм запознат дори със самата експертиза…
Водещ: Когато ви задължаха не ви ли казаха за какво ви задържат?
Руслан Терзийски: Не, само ми беше връчен текстът на самото обвинение.
Водещ: За съжаление не ви чувам добре. Един такъв въпрос ви задавам, от тези 240 – 250 хиляди, които така като четвърт милион звучат страшно много пари, които сте получили за експертизи, може би от съдебната система, може би и от МВР, ако дознатели да кажем са ви поръчвали експертизи. Всъщност откъде са дошли тези 240 хиляди лева?
Руслан Терзийски: Това са пари за пет години усилен труд. Ежедневно участвам в повече от десет експертизи. Значи ако разделим тези пари, които се облагат задължително с данък, защото те идват от държавна институция.
Водещ: Г-н Терзийски, нищо не чувам, ако искате да направим опит пак да възстановим връзката и не ви чувам, не знам какво ми отговаряте, така че благодаря за това, че се включихте. Аз мога ли да се възползвам от правото, надявам се вие да ме чувате, да ви поканим в четвъртък, като се върнем в София, за да можем в детайли да поговорим за това, малко по-дълго и с по-добра комуникация.
Руслан Терзийски: Ако искате можете да ме наберете отново.
Водещ: Да, може и това да направим. Наистина, нека наберем г-н Терзийски отново. /…/ Ние сега правим пореден опит да се свържем с д-р Руслан Терзийски, който беше арестуван и пуснат срещу десет хиляди лева гаранция. Сега, аз много ще се радвам да го чувам.
Руслан Терзийски:Ало. Чуваме ли се.
Водещ: Да, ето сега вече се чуваме, явно връзката между Кърджали и София е трудна. Стигнахме до там за тези 240 лева откъде са дошли. Те са дошли от експертизи, плащани на вас от МВР може би или от съдебната система.
Руслан Терзийски: И от МВР, и от съдебната система.
Водещ: Колко струва една експертиза, да си представя в каква честота вие сте правили експертизи за тези пет години?
Руслан Терзийски: Аз съм един от най-търсените експерти като независим експерт, защото моето убеждение е, че един експерт не може да бъде на държавна работа, да получава пари от държавата и да бъде независим, така че работя разбира се в една конкуренция.
Водещ: Затова и напускате, няма да ви питам как точно. И колко ексепртизи, горе-долу като бройка сте направили за пет години?
Руслан Терзийски: Много, смея да твърдя, че през мен са минали всички дела, които са били особено сложни и всички експертизи по тези сложни дела, и това вие много добре го знаете, са защитени успешно в съда.
Водещ: Д-р Терзийски, нека да ви поканя в четвъртък в студиото, да си поговорим малко по-дълго наистина, да имаме там и 20, и 25 минути, защото със сигурност имате да ни кажете много неща, може би имате да ни кажете и нещо по въпроса защо изведнъж вие се оказахте арестуван и откъде се появи това обвинение за експертиза, направена преди три години. Благодаря ви за това, че се включихте, приемате ли поканата ни?
Руслан Терзийски: Приемам поканата с една условност – наистина аз продължавам да работя и не знам дали ще имам възможност, нека да доуточним това допълнително.
Водещ: Добре, това ще го направим извън ефир, благодаря много за това включване.
Агенция "Фокус"

Върнете се в началото
swatch

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 1:35 pm    Заглавие: А сега и истината....:)))

brr написа:
Психиатърът Терзийски пак практикува

Психиатърът д-р Руслан Терзийски, който престоя три дни в ареста, продължава да работи и да изготвя експертизи за различни дела. По-рано днес Терзийски бе в съда, за да представи експертиза по делото срещу Пенка Ценова от Мездра, известна като „Черната вдовица” и обвинена за убийство. Процесът бе отложен, тъй като подсъдимата е получила инсулт и е в болница.
Терзийски заяви, че продължава да изготвя експертизи по различни дела, дори днес трябвало да се яви пред девет различни съдебни състава. Терзийски бе арестуван преди дни заради това, че изготвил невярна експертиза на мъж и беше пуснат под парична гаранция от 10 хиляди лева. Терзийски каза, че след престоя в ареста се чувства по полезен в работата си.
"DARK News"

Върнете се в началото
brr

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 2:16 pm    Заглавие:  

Лекарства срещу ХИВ може да предпазват човешкия мозък, сочи изследване

Вашингтон. Коктейл от антивирусни медикаменти, широко използвани при лечението на вируса на СПИН може би спират увреждането на мозъка, причинявано от ХИВ, сочат резултати от изследване, предаде електронното издание “И о Ел”.
Изследователите също са установили и начин за измерването на тези прогресивни увреждания, след тяхната поява.
Комбинацията от анти-СПИН медикаментите, известна като високо активна антивирусна терапия (HAART), подтиска вируса, но не го елиминира напълно от тялото. Пациентите не са излекувани, но тяхната имунна система не се уврежда толкова сериозно, както при пациентите, неподложени на лечение.
ХИВ също може да атакува и мозъчните клетки. Преди HAART да бе възможна, около 20% от хората със СПИН развиваха слабоумие. При което не всичките медикаменти, използвани при тези микстури, достигат до мозъка и затова не беше известно до каква степен те са помагали.
Др. Аса Мелгрен от Университета в Готеборг в Швейцария и нейните колеги са изследвали 53 мъже и жени, заразени с ХИВ. Те са тествали тяхната гръбначномозъчна течност, след което са ги подложили на HAART в продължение на една година.
Преди лечението, 21 от пациентите са имали високо ниво на протеин наречен неурофиламент (neurofilament), за който се смята, че е отговорен за увреждането на мозъка.
След три месеца на подлагане на терапията, тези високи нива на протеина са спаднали до нормалните почти при половината от пациентите. След една година лечение, само четирима души са запазили високото ниво на протеина.
Агенция "Фокус"
Върнете се в началото
ICQ Номер 
brr

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 2:20 pm    Заглавие: Re: А сега и истината....:)))

И аз си мисля, че е невинен. Вероятно порсто се опитват да му окажат натиск и от там идват проблмеите на човека.
Върнете се в началото
ICQ Номер 
swatch

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 10:54 pm    Заглавие: Доказа се че д-р Терзийски е невинен !
Описание на темата: Явно съдът може и да работи добре когато поиска...

Моето мнение, е като това на съда - доктора е невинен. Опитаха се да го омаскарят, но му сториха повече добро от колкото беля. Добре че го съдът го уневини.
Върнете се в началото
brr

МнениеПуснато на: Сря Окт 10, 2007 1:00 pm    Заглавие:  

НОВИНИ - 10.10.2007

Д-р Ивелина Георгиева: 5 871 души с психични заболявания са приети за лечение през 2006 година в област Сливен

Сливен. "5 871 души с психични заболявания са приети в диспансера през миналата година в област Сливен", каза директорът на Регионалния център по здравеопазване д-р Ивелина Георгиева. Общо 15 380 прегледа, свързани с психичен проблем, са извършени през 2006-та в лечебните заведения на територията на областта. Според д-р Георгиева тревожен е фактът, че от всички болни с психични проблеми в област Сливен, значително се увеличават пациентите с невротични разстройства, свързани със стрес. "Тези заболявания са се увеличили с близо 44%, в сравнение с 2005 г.", каза още директорът на РЦЗ. Новооткритите заболявания през 2005 г. са били 1 397, а през 2006 г. техният брой нараства до 2 016. С 13,7% са увеличени заболяванията, свързани с разстройства на храненето, съня и сексуалността. Голям брой от психичните заболявания се дължат на разстройства на настроението, като през миналата година новооткритите в тази група са 1026 случая. 10 октомври се отбелязва като Ден на психичното здраве от 1992 година по решение на Световната федерация за психично здраве и с подкрепата на Световната здравна организация. Тази година темата е „Психичното здраве в променящия се свят - влиянието на културата и различията”.
Информацията е на радио „Фокус” – Сливен.
Стела ЙОВЧЕВА
Агенция "Фокус"

Последната промяна е направена от brr на Сря Окт 10, 2007 1:17 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
ICQ Номер 
brr

МнениеПуснато на: Сря Окт 10, 2007 1:01 pm    Заглавие:  

Д-р Георги Парчев: Профилактиката на психичните заболявания у нас не е на нужното ниво

Велико Търново. "Превенцията и профилактиката на психичните заболявания у нас не е на нужното ниво, тъй като се изискват много средства". Това заяви пред радио “Фокус” – Велико Търново д-р Георги Парчев, управител на Областния диспансер за психични заболявания със стационар във Велико Търново. “Жалкото е, че в повечето случаи ние се намесваме, когато вече човек има някакви психични проблеми. В психопрофилактиката нещата са доста комплексни, касаят много институции, поради което е нужна стройна организация. В националната програма 2005 – 2012 са заложени доста добри параметри и ако те се изпълнят от страна на всички ангажирани институции, е възможно ситуацията да се подобри. Надявам се с влизането ни в Европейския съюз нещата да се решат и от чисто финансова гледна точка, защото за реализацията на всичко са нужни средства”, категоричен бе д-р Парчев.
Той обясни, че сред колегите в лекарското съсловие се коментират и очакват съществени промени в нормативната база. "Основно те ще бъдат насочени към деинституционализацията, тоест институциите да бъдат последното стъпало в решаването на психичните проблеми, а всичко да е на ниво предболнично обслужване на населението, с дневни центрове за рехабилитация, тоест всички форми, даващи възможност на индивида, да бъдат по-близко до естествената си среда. Така болниците ще бъдат последният етап, когато вече намесата на лекари-специалисти е абсолютно нужна", посочи д-р Парчев.
Вероника ИВАНОВА
Агенция "Фокус"
Върнете се в началото
ICQ Номер 
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 10 от 22 [319 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, ..., 20, 21, 22 Следваща
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » НОВИНИ » Новини в психиатрията и медицината
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети